Skip to main content

Het is verplicht om jouw bezoek op voorhand online te reserveren.

Menu
Tickets
Reglement

Reglement

Abonnementen 2021

Artikel 1 – Algemene voorwaarden

1.1    Het officiële reglement dat van toepassing is voor de abonnementen van Bellewaerde Park en Bellewaerde Aquapark, is het reglement dat zich op de website bevindt (bellewaerde.be). Bellewaerde Park en Bellewaerde Aquapark kunnen in geen geval aansprakelijk zijn voor voorwaarden die terug te vinden zijn op vorige versies van het reglement op andere sites of in papieren versies. 

1.2    Het abonnement is strikt persoonlijk. In geen enkel geval kan dit worden overgedragen, uitgeleend of verkocht aan een derde persoon. In geval van fraude hebben onze medewerkers het recht om het abonnement van de persoon in kwestie en het ganse gezin in beslag te nemen of te blokkeren. In dit geval heeft de abonnementhouder geen recht op een compensatie of terugbetaling.

1.3    Bij elk bezoek aan het park moet een originele versie van het abonnement getoond worden aan de ingang.  De identiteit van de persoon zal gecontroleerd worden aan de hand van de foto op het abonnement. Indien de medewerker het nodig acht, kan een identiteitskaart gevraagd worden. Scans, foto’s of andere elektronische of papieren weergaven van het abonnement zullen niet aanvaard worden.  De abonnementhouder moet aan de hand van de foto geprint op de kaart steeds duidelijk herkenbaar zijn.  Bij een wijziging van het uiterlijk van die aard dat getwijfeld kan worden aan de identiteit, kan  gevraagd worden een nieuwe foto te nemen om alle twijfel in de toekomst te vermijden.  

1.4    In geval van enorme drukte in het park en/of indien de maximumcapaciteit wordt bereikt, geeft het abonnement niet altijd garantie op toegang tot het park. Als het park volzet is bij aankomst, kan de toegang worden geweigerd. In dit geval heeft de abonnementhouder geen recht op een compensatie of terugbetaling.

1.5    Het parkreglement kan geconsulteerd worden op bellewaerde.be en is beschikbaar aan de ingang van elk park. In geval van het niet respecteren van het parkreglement, kan het abonnement in beslag genomen worden. In dit geval heeft de abonnementhouder geen recht op een compensatie of terugbetaling.

1.6    Een duplicaat van het abonnement is enkel te verkrijgen in geval van beschadiging, verlies of diefstal en door middel van het betalen van een administratieve kost ter waarde van €8,00 tenzij een geldig politiebewijs van diefstal kan voorgelegd worden. In dat geval kan het abonnement gratis opnieuw afgedrukt worden.  Mocht het eerder bekomen abonnement toch teruggevonden worden bij verlies, is deze niet meer geldig. 

1.7    Bellewaerde Park is niet verantwoordelijk voor beschadiging, verlies of diefstal van het abonnement.

1.8    Wanneer een abonnee twee keer niet in staat is zijn abonnement te presenteren, wordt er bij een volgend bezoek automatisch een duplicaat van het abonnement gemaakt. De administratieve kost van €8,00 die hiermee gepaard gaat, is ten laste van de abonnementshouder.

1.9    Een WEB-voucher verschaft 2x toegang tot Bellewaerde Park of Bellewaerde Aquapark , bij de tweede keer is het verplicht om het abonnement te laten valideren in de definitieve PVC-kaart die voorzien is van een persoonlijke foto. De geldigheid van het abonnement start vanaf het eerste bezoek met de webvoucher. Het aanmaken van de PVC-kaart kan aan de Adventure Club in Bellewaerde Park alsook aan de kassa’s van Bellewaerde Aquapark. Indien de Adventure Club niet geopend is op de dag van bezoek, kunnen bezoekers terecht aan de Infostand van Bellewaerde Park.   

Artikel 2 – geldigheid en duur

2.1    Het abonnement is geldig gedurende één jaar vanaf eerste bezoek bij aankoop voor 3/04/2021 of aankoop via bellewaerde.be vanaf 3/04/2021. Het eerste bezoek dient plaats te vinden voor 01/10/21, vanaf deze datum wordt het abonnement automatisch actief. Bij aankoop ter plaatse in het park vanaf 3/04/2021 is het abonnement geldig gedurende één jaar vanaf aankoopdatum. 

2.2    Het abonnement is enkel geldig voor het park waarop het abonnement werd genomen, tijdens de openingsuren van het park. De directie behoudt zich het recht om de openingsdagen of –uren te wijzigen zonder voorafgaande melding. De meest recente versie van de openingskalender is steeds te raadplegen op bellewaerde.be. 

2.3    Het abonnement is niet geldig op dagen dat het park volzet of geprivatiseerd is. Deze dagen zijn te raadplegen op bellewaerde.be. De kalender op deze websites is de enige geldende kalender.

2.4    Het abonnement is niet opzegbaar gedurende de geldigheidsperiode. In het geval van een sanitaire crisis en het park geopend blijft, kan er geen aanspraak gemaakt worden op een terugbetaling. Indien het park wegens overmacht moet sluiten tijdens de voorziene openingsdagen, kan er geen aanspraak gemaakt worden op een terugbetaling, maar wordt er een compensatie voorzien in de vorm van extra geldigheidsdagen. 

2.5    Het abonnement geeft recht op toegang tot het park waarop het abonnement werd genomen en het reguliere parkaanbod. Extra’s tijdens evenementen zijn niet inbegrepen in de prijs van het abonnement. Voorbeelden hiervan zijn Halloween Night of toegang tot spookhuizen tijdens Halloween. Deze lijst van voorbeelden is louter informatief en dus niet beperkend.

2.6    De abonnementshouder dient zijn bezoek op voorhand te reserveren op bellewaerde.be. Zolang het reservatiesysteem in voege is, geeft het abonnement geen gegarandeerde toegang tot het park zonder reservatie.  

Artikel 3 – Specificaties Adventure Pass

3.1    Prijzen en voorwaarden gelden voor volwassenen en kinderen groter dan 1m. In geval een kind binnen de geldigheid van het abonnement van het gezin groter wordt dan 1m, dan dient een geldig toegangsbewijs of jaarabonnement aangekocht te worden aan de gangbare tarieven bij aankoopdatum. Kinderen tussen 85cm en 1m hebben tevens een geldig toegangsbewijs of jaarabonnement nodig om toegang te krijgen tot Bellewaerde Aquapark. Het tarief voor een jaarabonnement Bellewaerde Aquapark bedraagt €29,00 per kind tussen 85cm en 1m. In geval een kind doorheen het seizoen groter wordt dan 85cm, dan dient een geldig toegangsbewijs of jaarabonnement voor Bellewaerde Aquapark aangekocht te worden aan de gangbare tarieven bij aankoopdatum. 

3.2    Het is mogelijk om een jaarabonnement voor Bellewaerde Aquapark toe te voegen aan het jaarabonnement Bellewaerde Park door middel van een opleg ter waarde van €35,00 per persoon, zolang de voorraad strekt. Het is mogelijk om deze optie toe te voegen na de aankoop van het abonnement, zolang de voorraad strekt. De geldigheidsdatum van deze optie blijft echter dezelfde als van het oorspronkelijke abonnement.

3.3    Het is tevens mogelijk om een jaarabonnement voor Bellewaerde Park toe te voegen aan het jaarabonnement Bellewaerde Aquapark door middel van een opleg ter waarde van €55 per persoon, zolang de voorraad strekt. Het is mogelijk om deze optie toe te voegen na de aankoop van het abonnement, zolang de voorraad strekt. De geldigheidsdatum van deze optie blijft echter een jaar vanaf eerste bezoek van het oorspronkelijke abonnement.

3.4    De directie behoudt zich het recht voor om promotionele acties te voeren voor de verkoop van de abonnementen. Deze promotionele acties kunnen ten allen tijde opgeschort of beëindigd worden.

3.5    De Adventure Pass geeft enkel toegang tot de parken die u heeft toegevoegd aan uw abonnement.

3.6    De Adventure Pass is enkel te koop aan de kassa’s aan het park en op de officiële website van Bellewaerde Park en Bellewaerde Aquapark.  

Artikel 4 – kortingen en voordelen

4.1    De abonnementshouder geniet van verschillende voordelen en kortingen.

4.2    De kortingen die de abonnementhouder verkrijgt op vertoon van zijn of haar abonnement zijn niet cumuleerbaar met andere acties of promoties.

4.3    De volgende kortingen zijn éénmalig geldig in Bellewaerde Park, op vertoon van een geldig abonnement dat toegang geeft tot Bellewaerde Park:

 • Lentekorting: -33% korting, voor max. 5 personen. Geldig van 3/04/21 – 30/06/21.
 • Zomerkorting: -25% korting, voor max. 5 personen. Geldig van 1/07/21 – 31/08/21. 
 • Halloweenkorting: -50% korting, voor max. 1 persoon. Geldig van 9/10/21 – 7/11/21. Niet geldig op 29/10/21, 30/10/21, 31/10/21 en 1/11/21

4.4    De volgende kortingen zijn éénmalig geldig in Bellewaerde Aquapark, op vertoon van een geldig abonnement dat toegang geeft tot Bellewaerde Aquapark:

 • Lentekorting: -25% korting, voor max. 5 personen. Geldig van 1/03/21 – 30/06/21
 • Zomerkorting: -50% korting, voor max. 1 persoon. Geldig van 1/07/21 – 31/08/21
 • Herfstkorting: -25% korting, voor max. 5 personen. Geldig van 1/09/21 – 30/11/21
 • Winterkorting: -33% korting, voor max. 5 personen. Geldig van 1/12/21 – 28/02/22

4.5    Elke abonnee geniet voor zijn persoonlijke aankopen in het park van 10% korting in de restaurants en souvenirshops in de parken waar het abonnement toegang tot geeft. 

4.6    De volgende voordelen zijn enkel geldig op het geafficheerd volwassentarief aan de kassa’s van onderstaande parken en op vertoon van uw geldig abonnement (Bellewaerde Park of Combi) aan de kassa:

 • 50% korting in de volgende parken: Parc Astérix (FR), France Miniature (FR), Walibi Rhône-Alpes (FR), Walibi Belgium, Walibi Holland (NL), Futuroscope (FR), Chaplin's World (CH).
 • 40% korting in de volgende parken: Plopsaland De Panne, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Plopsaqua Landen-Hanuit, Openluchtmuseum Bokrijk, Grottes de Han, Monde sauvage, Plopsa indoor Coevorden (NL), Holiday Park (DE), Majaland Kownaty (PL), Movie Park* (DE)
 • 35% korting in de volgende parken: Boudewijn Seapark
 • 20% korting in de volgende parken: Efteling (NL), Toverland (NL)

4.7    De korting bij andere parken is niet geldig op vertoon van een Adventure Pass Bellewaerde Aquapark. Enkel het abonnement voor Bellewaerde Park of het abonnement voor beide parken geeft recht op deze kortingen. 

4.8    De korting in Walibi Holland is niet geldig tijdens de Halloween periode. De korting in Movie Park is niet geldig op 16, 23, 30 en 31 oktober 2021 en tijdens special event days. De korting in Efteling is enkel geldig op weekdagen.

4.9    Voordelen in andere parken alsook verminderde tarieven voor vergezellende personen maken geen standaard deel uit van het abonnement en kunnen elk moment opgeschort worden zonder enige vorm van schadevergoeding.   

Artikel 5 – Parking Pass

5.1    De parking is voor elke bezoeker betalend. Toegang tot de parking kan verkregen worden door middel van de aankoop van een geldig parkeerticket voor 1 dag of op vertoon van een geldige Parking Pass. 

5.2    De Parking Pass is een kaart, apart van het abonnement, waarmee de abonnementhouder de parking mag gebruiken zonder extra betaling voor één auto.

5.3    De Parking Pass is enkel te koop aan de kassa’s aan het park en op de officiële website van Bellewaerde Park en Bellewaerde Aquapark.

5.4    Het is mogelijk om twee nummerplaten in te schrijven per Parking Pass, maar de Parking Pass is enkel geldig voor één parkeerplaats. De twee voertuigen kunnen dus niet op hetzelfde moment parkeren.

5.5    De Parking Pass is enkel geldig in Bellewaerde Park en Bellewaerde Aquapark tijdens de openingsuren van het gewenste park. 

5.6    In geval van enorme drukte, geeft de Parking Pass niet de garantie om een parkeerplaats te hebben. Indien er bij aankomst geen parkeerplaatsen beschikbaar zijn, heeft de Parking Pass houder geen recht op een compensatie of terugbetaling van de Parking Pass.

5.7    De instructies van de parkingmedewerkers dienen steeds opgevolgd te worden. 

5.8    Een wijziging van de nummerplaat op de Parking Pass is te verkrijgen door middel van het betalen van een administratieve kost ter waarde van €8,00.   

Artikel 6 – betalingen

6.1    Bij de aankoop van een abonnement dient de volledige aankoopsom meteen betaald te worden. Het is niet mogelijk om in verschillende schijven te betalen.

6.2    De koper dient de prijs van zijn aankoop te betalen aan de hand van een betalingsmiddel, geautoriseerd door Ogone. De betalingsmodule wordt beheerd door het bedrijf Ogone en er wordt geen informatie gelinkt aan de betaling doorgegeven aan Bellewaerde Park of Bellewaerde Aquapark.

6.3    Bellewaerde is niet verantwoordelijk in geval van problemen bij het online betalingsproces. 

6.4    Als gevolg van de betaling, ontvangt de koper een bevestiging van betaling of een verzoek om de betalingsprocedure opnieuw uit te voeren in geval van een probleem. 

6.5    Indien het abonnement werd aangekocht maar niet werd gebruikt, kan geen aanspraak gemaakt worden op een terugbetaling.  Een familielid van de abonnementshouder kan enkel aanspraak maken op een terugbetaling indien de passhouder overleden is en het abonnement geen enkele keer werd gebruikt, mits voorleg van een overlijdensakte.