Skip to main content

Het is verplicht om jouw bezoek op voorhand online te reserveren. Reservaties voor Halloween (16/10 - 7/11) zijn binnenkort mogelijk.

Menu
Tickets
Babygiraf zal Safiya heten

Babygiraf zal Safiya heten

De babygiraf, onlangs geboren in Bellewaerde, zal Safiya heten! Meer dan 8.000 mensen, waaronder medewerkers en bezoekers, hebben gestemd op hun favoriete naam. Ondertussen gaat het prima met het girafje. Ze loopt reeds vlot rond en krijgt elke 4 uur een fles melk door de dierenverzorgers toegediend.

Safiya

De dierenverzorgers hadden samen twee namen gekozen: Safiya en Djamila. Na 1 week en meer dan 8.000 stemmen, hebben de medewerkers en bezoekers van Bellewaerde gekozen voor de naam Safiya.

Safiya betekent “puur” in het Swahili, een Afrikaanse taal gesproken in Oost-Afrika, het gebied van oorsprong van de Rothschildgiraffen.

Flessenvoeding

De babygiraf krijgt ongeveer elke 4 uur een fles melk door de dierenverzorgers toegediend. Een serieuze karwei, want ook ’s nachts dient Safiya haar fles te krijgen. De dierenverzorgers zullen voor de komende weken, in samenwerking met studenten Dierengeneeskunde aan de Universiteit Gent, met een beurtrolsysteem werken, zodat de giraf op tijd haar drinken heeft.

Het girafje zal nog 6 tot 8 maanden flessenvoeding krijgen.

Buitenverblijf

Ondertussen gaat alles prima met het girafje Safiya. Ze loopt al vlot rond, en neemt af en toe een kijkje op de Savanne, waar ze zeer nieuwsgierig is naar de andere dieren. Safiya heeft enkel toegang tot een gedeelte van de Savanne. Ze moet eerst nog flink groeien en sterker worden alvorens ze bij de andere dieren kan.

Contact form