Werkgelegenheid

Bellewaerde, gelegen in Ieper, is één van de grootste recreatieparken in België en ontvangt jaarlijks zo’n 700.000 bezoekers.  Wij maken deel uit van de Franse groep Compagnie des Alpes, één van de grootste groepen van ééndagsattractieparken in Europa.

De missie van Bellewaerde luidt ‘het aanbieden van plezier en avontuur in een natuurlijke omgeving waar familie en vrienden samen authentieke en onvergetelijke momenten beleven.’  Onze attracties, de dieren en de prachtige natuur zijn belangrijke elementen om deze missie waar te maken.  De service en positieve werkhouding van het personeel is echter van minstens even groot belang en zorgen ervoor dat een bezoek aan Bellewaerde een onvergetelijk avontuur wordt.

Als medewerker van Bellewaerde kom je terecht in een unieke werkomgeving. Bovendien is de werksfeer opperbest en kom je dagelijks met veel mensen in contact.

Het jaar rond werken er een 60-tal vaste medewerkers in het park, tijdens het seizoen loopt dit aantal op tot 125 fulltime equivalenten.  Op hele drukke dagen kunnen er tot 300 personen aan de slag zijn om de bezoekers een leuke dag te bezorgen.  Daarmee is Bellewaerde één van de grotere werkgevers in de regio.

Toerisme

Als toeristische trekpleister in de regio, werkt Bellewaerde nauw samen met verschillende toeristische diensten uit de streek.

Ieper... ontdekken en genieten!

Ieper heeft heel wat te bieden! De charme van het middeleeuwse verleden en de vele herinneringen aan het woelige oorlogsverleden maken een uitstap naar Ieper vandaag onvergetelijk. Op deze site vind je een brede waaier aan bezoekmogelijkheden in en rond Ieper.

Een weekendje of een vakantie in de Westhoek doet wonderen!

Logeren is meer dan een bed en een bad. Logeren is een manier van kwaliteitsvol vakantie houden op een plek die je hart gestolen heeft en toch het gevoel hebben dat je thuis komt. Mogelijkheden zijn er in de Westhoek te kus en te keur. Hotels, B&B's, vakantiewoningen, vakantieboerderijen en jeugdaccomodaties... alles is voor handen.

Westhoekvoordeelpas

Wie in de Westhoek verblijft, geniet in heel wat logiesuitbatingen van de Westhoekvoordeelpas. De Voordeelpas biedt bijna € 60 voordeel per persoon, vooral op de toegang tot musea (Flanders Fields Museum, De IJzertoren, het Tabaksmuseum, ... ) en natuurlijk Bellewaerde.

Deze gratis WesthoekVoordeelpas is geldig vanaf aankomst in de Westhoek tot eind januari van het jaar erop. Vraag naar je WesthoekVoordeelpas bij reservering van je verblijf!

Milieu

Gescheiden afvalinzameling

Ook Bellewaerde wil zijn steentje bijdragen aan een propere natuur en zamelt conform de wetgeving het restafval* en PMD** gescheiden in. In het park kunt u 2 soorten vuilnisbakken tegenkomen: grijze voor het restafval en blauwe voor PMD.

*Restafval: Niet-recycleerbaar plastic- en kunststofafval (bv. yoghurtpotjes), vervuild papier (bv. broodzakken), aluminiumfolie, verpakking uit piepschuim, kauwgom, ...
**PMD: Plastic flessen en flacons, Metalen verpakkingen en Drankkartons

Waterzuivering

Als pret- en dierenpark krijgt Bellewaerde met fikse hoeveelheden vervuild water te maken: door het poetsen van kantoren, dierenverblijven en attracties, door voor eten en drinken te zorgen voor de dagelijkse stroom bezoekers, door het verzorgen van dieren, ... Bellewaerde zocht een oplossing voor al dat afvalwater en vond die in het maken van zijn eigen zuiverende rietveld.

Sponsoring

Bellewaerde steunt jaarlijks een aantal goede doelen en organisaties.  Soms door een dagje uit aan te bieden, in andere gevallen door een financiële bijdrage of logistieke ondersteuning.

Kloen

Sinds lange tijd is Bellewaerde een vaste partner van Kloen, een vzw die zich inzet om het werk van de ziekenhuisclowns in te kijker te plaatsen en fondsen te verwerven om hun werking mogelijk te maken.

Verkeersveilig West-Vlaanderen

Bellewaerde draagt verkeersveiligheid en veiligheid in het algemeen hoog in het vaandel. Het is dan ook de maatschappelijke plicht om de meest kwetsbaren in het verkeer te beschermen en samen te gaan voor meer verkeersveiligheid. Dit doet Bellewaerde door hun steentje bij te dragen aan de verkeerscampagnes van de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen, alsook samen samen met de Provincie West-Vlaanderen en hun partners nieuwe verkeersprojecten op poten te zetten.

Bellewaerde engageert zich om:

  • Een financiële bijdrage te leveren voor de verkeerscampagnes in West-Vlaanderen.
  • Vanaf december 2015 samen met de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen een nieuw project “Veilig naar School” op te starten, waar er op zoek gegaan wordt naar de “Meest Verkeersveilige school van West-Vlaanderen”. Een project waarbij zowel de school, de leerlingen als hun omgeving zich moeten inzetten en zo bewust worden van verkeersveiligheid.
  • Samen met de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen en hun partners op zoek te gaan naar nieuwe projecten omtrent verkeersveiligheid.

Overkop in de tuimelwagen

Vanaf november 2015 zal de tuimelwagen van de provincie West-Vlaanderen er een stukje anders uitzien.

Als sponsor van de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen worden niet alleen de bezoekers vastgeklikt in de rollercoasters, maar doet Bellewaerde ook een oproep aan iedereen om zich vast te klikken in de wagen. Het dragen van een gordel in een wagen is van levensbelang, ook achteraan!

Steunpunt Vakantieparticipatie

Bellewaerde en Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen slaan de handen in elkaar om mensen die om financiële redenen of bijzondere moeilijkheden niet op vakantie of daguitstap kunnen toch een leuk dagje uit te bezorgen. Want iedereen heeft recht op vakantie.

U kunt hier een reportage terugvinden van Focus-WTV.

Westhoek, de nieuwe wereld

Op 24 november 2016 lanceert Resoc Westhoek i.s.m. regiopartners als Bellewaerde ‘Westhoek. De nieuwe wereld’. Een wervende campagne die toont hoe aantrekkelijk het is om in onze regio te wonen, te werken en te ondernemen. Fierheid over én ambitie voor de mooie Westhoek zijn onze drijfveren. Hierbij draait alles om het binden en verbinden van mensen.

De campagne wil mensen oproepen om de troeven van de Westhoek te ontdekken, mee te beleven en uit te dragen. Daarom creëert Bellewaerde met Resoc Westhoek en andere regiopartners een sterk partnerschap en een platform vol ideeën, inspiratie, actie en promotie. Vanaf 24 november ervaren wij samen dat écht Westhoekgevoel.

Sponsoraanvragen

Bellewaerde ontvangt elk jaar erg veel andere aanvragen voor sponsoring, vrijkaarten, materialen en donaties. Helaas is het niet mogelijk om aan alle verzoeken gehoor te geven.  Alleen bij hoge uitzondering wordt ingegaan op sponsoraanvragen.

Aanvragen kun je schriftelijk indienen t.a.v. de afdeling Marketing. Je kunt hiervoor ons contactformulier invullen. Aanvragen voor vrijkaarten, kortingen, materialen e.d. kunnen helaas niet worden weerhouden.