Deze week werden lagere school OLVA De Meersen uit Brugge en secundaire school VMS uit Roeselare uitgeroepen tot de Meest Verkeersveilige School van West-Vlaanderen. De derde editie van de verkeerscampagne Veilig naar School werd op initiatief van de gouverneur Decaluwé, vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen en Bellewaerde uitgewerkt met als doel leerlingen tussen 6 en 18 jaar te laten stilstaan bij veiligheid in het verkeer.

Wedstrijd

De verkeerscampagne Veilig naar School ging van start in oktober 2017 toen de gouverneur Decaluwé alle West-Vlaamse scholen uitnodigde hun eigen verkeersveiligheidsprojecten aan de hand van een dossier voor te stellen. Begin april 2018 werd deze oproep afgerond.

Meest Verkeersveilige School van West-Vlaanderen

Een onafhankelijke jury selecteerde uit alle ingezonden verkeersprojecten de beste West-Vlaamse lagere en secundaire school.

De winnende lagere school is OLVA De Meersen uit Brugge en de winnende secundaire school is de Vrije Middelbare School uit Roeselare.

Elke winnende school krijgt naast de titel van Meest Verkeersveilige School van West-Vlaanderen ook een award, 30 tickets voor een schoolreis naar Bellewaerde en een werkingskrediet van 500 euro aangeboden door de VZW Verkeersveilig West-Vlaanderen.