Veertig leerlingen van Leefschool Akkerwinde uit Nieuwmunster en VBS Heilig Hart uit Wenduine mochten vandaag pretpark Bellewaerde in Ieper uitbaten. Het gaat om een onderwijsproject van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) die via deze talentenstage leerlingen uit het zesde leerjaar een halve dag stage laat lopen in een bedrijf en hen zo wil uitdagen om hun ondernemende kwaliteiten in te zetten. Gedeputeerde voor onderwijs Carl Vereecke reikte na afloop een talentendiploma uit aan alle jongeren.

Donderdag 31 mei hebben 40 West-Vlaamse leerlingen hun meest ondernemende beentje voortgezet tijdens het uitbaten van pretpark Bellewaerde. Mee op stap gaan met de parkdirecteur, attracties bedienen, dieren verzorgen, mee instaan voor het technisch onderhoud, ... al deze taken zijn tijdens deze talentenstage aan bod gekomen.

Na voorbereidende activiteiten in de klas hebben de leerlingen op basis van hun interesse en sterktes een keuze gemaakt om gedurende een halve dag samen met een medewerker van Bellewaerde aan de slag te gaan. Ze hebben aan den lijve ondervonden dat heel wat vaardigheden en attitudes niet enkel op school, maar ook in het dagelijkse leven en later op de werkvloer als kwaliteiten gezien worden.

“Voor Bellewaerde was het ontzettend fijn om deze jongeren een eerste werkervaring te bezorgen en hen zelf hun talenten te laten ontdekken. Zij zijn voor ons tenslotte een belangrijke doelgroep. Op deze manier kunnen wij ook iets teruggeven en meehelpen aan het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten... Dat ze die hebben, is vandaag zeker bewezen! Al onze medewerkers beseffen dat ze ooit ook een eerste kans hebben gekregen om een  werkervaring of stage op te doen. Ze hebben dus allen hun beste beentje voorgezet om de leerlingen een nuttige en leerrijke stage te geven. Dergelijk project is onmogelijk zonder de onvoorwaardelijke inzet en motivatie van het ganse Bellewaerde-team, daarom is dit voor ons een dubbel succes”, besluit Stefaan Lemey, algemeen directeur van Bellewaerde.