'De wereld van Bellewaerde ' brengt unieke blik achter de schermen van het park

Het West-Vlaamse themapark Bellewaerde krijgt jaarlijks 650.000 bezoekers over de vloer. Uit alle windstreken komen mensen naar Ieper om te genieten van een dertigtal spetterende attracties. Maar Bellewaerde is ook een door de overheid officieel erkende dierentuin waarin meer dan tweehonderdvijftig exotische dieren een warme thuis hebben gevonden. In De Wereld van Bellewaerde krijgen we een unieke rondleiding in het park, en mogen we voor het eerst meekijken achter de schermen. Want Bellewaerde is niet alleen een prachtige plek om te bezoeken, maar ook een fantastisch park om in te werken!

De Wereld van Bellewaerde, vanaf 5 juni, iedere vrijdag om 19u50 op VIER


SEIZOEN 2 (2015)

Aflevering 1

Carl presenteert al voor het zesde jaar op rij de grote Stunt en Dive Show in Bellewaerde. Hij heeft veel werk, want de show is helemaal vernieuwd. Een nieuwe tribune, een nieuw decor en nieuwe stunts. Vandaag ontmoet Carl de nieuwe stuntmannen waar hij 6 maanden mee zal samenwerken. Hoofdelectricien Koen heeft z'n handen vol, want vandaag komt veiligheidsinspecteur Rik op controlebezoek. Zonder de goedkeuring van Rik mag Koen straks geen attractie openen voor het grote publiek.

Aflevering:


Aflevering 2

Trailer:

Dierenarts Melissa moet tijger Christa verdoven voor verder onderzoek. Het park opent opnieuw zijn deuren en dat maakt van attractiebediener Daniel een gelukkig man. En de stuntmannen beginnen aan hun repetities voor de gloednieuwe show in het ijskoude water. Vrijdag 12 juni 2015 om 19u50 op VIER

Aflevering:


Aflevering 3

Trailer:

Het is weer druk achter de schermen van Bellewaerde. Showpresentator Carl leert rijden met een koets. Daniel geeft nieuwkomer Joke een opleiding aan de Bengal Rapid River. En de stunt & dive show Gold Rush wordt voor het eerst opgevoerd voor het grote publiek. Vrijdag 19 juni 2015 om 19u50 op VIER.

Aflevering:


Aflevering 4

Trailer:

Daniel leeft zich met de collega's uit op de teambuilding. Dierenarts Melissa verwelkomt een nieuwkomer in het park, giraf Kito. En het gloednieuwe restaurant, Texas Grill, opent eindelijk de deuren. Vrijdag 26 juni 2015 om 19u50 op VIER.

Aflevering:


SEIZOEN 1 (2014)

Aankondiging

Aflevering 1

Trailer:

Bellewaerde maakt zich na een korte winterslaap klaar voor het nieuwe pretparkseizoen. Algemeen directeur Stefaan en zijn medewerkers gaan tot het uiterste om het park klaar te krijgen voor de grote opening. Bovendien moeten alle attracties ieder jaar gekeurd worden op veiligheid, en dat zorgt natuurlijk voor flink wat spanning bij alle technici in Bellewaerde. Ook preventieadviseur Dirk beleeft bloedstollende momenten vandaag. Hij moet de graafwerken vlakbij het olifantenverblijf laten stilleggen, want er is een bom gevonden... En dierenarts Melissa maakt vandaag voor het eerst kennis met Abus, een van de zeldzame amoerluipaarden die binnenkort in Bellewaerde komen wonen.

Aflevering:


Aflevering 2

Trailer:

Bellewaerde is helemaal klaar voor de grote opening van het nieuwe pretparkseizoen. Algemeen directeur Stefaan en zijn medewerkers kijken vol spanning uit naar de komst van de allereerste bezoekers. Alles wordt in het werk gesteld om deze eerste openingsdag vlekkeloos te laten verlopen. Ook dierenarts Melissa beleeft een onvergetelijke dag. Zij volgt in Zweden het transport van Kitan, een van de amoerluipaarden die in Bellewaerde komen wonen. En chef van de dierenverzorgers Koen heeft groot nieuws te melden in het giraffenverblijf...

Aflevering:


Aflevering 3

Trailer:

Dierenarts Melissa leidt de aankomst van het eerste Amoerluipaard in goede banen en attractiebediener Niels krijgt de kans een opleiding te volgen voor zijn droomattractie...

Aflevering:


Aflevering 4

Trailer:

In Bellewaerde moet Lipo, een van de Kapucijnaapjes, dringend onder het mes. De dierenverzorgers krijgen ook bezoek van een olifantenfluisteraar. En de officiële opening van het nieuwe verblijf voor de amoerluipaarden staat voor de deur. Het grote publiek kan eindelijk kennis maken met Abus en Kitan, de nieuwe lievelingen van het pretpark.

Aflevering: