Kenmerken

De capibara lijkt wel een grote cavia, hij is er dan ook familie van.

Voeding

Waterplanten, gras, hooi, krachtvoer, andijvie, wortelen en takken.

Gewoontes

Capibara’s worden ook wel waterzwijnen genoemd, ze houden van een duikje te nemen in het water.

Meer weten?

Wetenschappelijke naam: 
Hydrochoerus hydrochaeris
Status: 
Niet bedreigd (LC)
Verspreiding: 
Amazonegebied
Leefgebied: 
Bosgebied in nabijheid van water of moeras
Gewicht: 
50 kg
Grootte: 
1,30 m lang

Wist je dat?

... Indien er gevaar dreigt blaffen ze om de anderen te waarschuwen. Capibara’s spinnen ook, hoewel ze geen katachtige zijn.

... de capibara het grootste knaagdier ter wereld is?

... Ze kunnen wel 5 minuten onder water blijven. De ogen, neus en oren staan in één lijn, vaak blijft deze lijn boven water steken zodanig dat de capibara het gevaar kan zien, ruiken en horen.

Bedreigingsniveau