Kenmerken

De naam keizertamarin is te danken aan hun koninklijk uiterlijk met hun lange witte snor. Ze hebben een zwarte kop, grijsbruin lichaam, een rood-oranje staart en een witte onderzijde.

Voeding

Fruit, nectar, insecten, bloemen, …

Gewoontes

Keizertamarins leven in het wild vaak samen met andere apen. Beide soorten werken nauw samen en waarschuwen elkaar bij gevaar.

Meer weten?

Wetenschappelijke naam: 
Saguinus imperator
Status: 
Niet bedreigd (LC)
Verspreiding: 
Peru, Brazilië en Bolivia in het zuidwesten Amazon.
Leefgebied: 
Laagland en amazone.
Gewicht: 
500 gram
Grootte: 
Lichaam: 23 - 26 cm
Staart: 35 - 41,5 cm

Wist je dat?

... Ze enkel nagels hebben op hun grote teen, de rest van de tenen heeft klauwen? Hierdoor springen ze gemakkelijk van de ene boom naar het andere.

... Twee derde van de vrouwtjes zien in 3 kleuren: Dit om vooral rijp fruit te kunnen herkennen?

... Een derde van de vrouwtjes en alle mannetjes zien in 2 kleuren, dit is een voordeel om roofdieren en gecamoufleerde prooidieren te kunnen zien?

Bedreigingsniveau