Kenmerken

Leeuwen herken je aan hun manen. Leeuwinnen hebben dit niet.

Voeding

Koeien, paarden, kippen, ...

Gewoontes

De leeuw is de enige katachtige die in een groep leeft. Zo’n groep leeuwen noemen we een troep.

Meer weten?

Wetenschappelijke naam: 
Panthera leo
Status: 
Kwetsbaar (VU)
Verspreiding: 
Afrika, Indië
Leefgebied: 
Savanne, Woestijn
Gewicht: 
Vrouw: 250 kg
Man: 300 kg
Grootte: 
Vrouw: 1,2m hoog
Man: 1,5m hoog

Wist je dat?

... Van alle katachtigen de leeuw het hardst brult? Een leeuwenbrul kun je tot negen kilometer ver horen!

... Een leeuw kleurenblind is?

... Leeuwen niet houden van zwemmen en zelden in bomen klimmen?

De grootste vijand van de leeuw is de mens. Mensen bouwen steden en wegen op plaatsen waar de leeuwen jagen.

Bedreigingsniveau