Kenmerken

Hoewel het uiterlijk van mara's veel weg heeft van een haas, zijn ze nauwer verwant met cavia's.

Voeding

Fruit, groenten, krachtvoer, hooi

Gewoontes

Mara's zijn uitstekende renners

Meer weten?

Wetenschappelijke naam: 
Dolichotis patagonum
Status: 
Gevoelig (NT)
Verspreiding: 
Zuid-Amerika
Leefgebied: 
Grasland
Gewicht: 
8 - 9 kg
Grootte: 
50 - 75 cm

Wist je dat?

... Het mannetje blijft heel hun leven bij het vrouwtje.

... Mara’s kunnen uitstekend tegen de koude.

 

De populaties dalen als gevolg van het verlies van habitat, de concurrentie met grote geïntroduceerde herbivoren en de jacht.

Bedreigingsniveau