Kenmerken

Deze kleine roofdieren zijn verwant aan de wasbeer en de kleine panda.

Voeding

Vruchten, wortels en insecten.

Gewoontes

De neusberen zijn overdag actief en zeer nieuwsgierig, ze steken overal hun lange, gevoelige neus in.

Meer weten?

Wetenschappelijke naam: 
Nasua nasua
Status: 
Niet bedreigd (LC)
Verspreiding: 
Zuid-Amerika en Midden-Amerika
Leefgebied: 
Oerwoud
Gewicht: 
2,5 - 7 kg
Grootte: 
Lichaam: 41 - 70 cm
Staart: 42 - 70 cm

Wist je dat?

... Ze het grootste gedeelte van de dag  bezig zijn met zoeken naar voedsel? Een bezigheid die af en toe wordt onderbroken door een lichaamsverzorging.

... Ze net als apen veel tijd besteden aan het verzorgen van elkaars vacht? De dieren kammen hun vacht afwisselend met de nagels van hun poten en hun tanden.

... Zodra één van de neusberen alarm slaat,  de hele groep pijlsnel naar de top van een boom klimt? Eerst verwittigen ze elkaar door een snel opeenvolgend grommend geluid. Als er gevaar dreigt, vluchten ze in de bomen.

Bedreigingsniveau