Skip to main content

Om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te garanderen wordt een maximum aantal bezoekers toegelaten. Hierdoor is het verplicht om jouw bezoek op voorhand online te reserveren.

Menu
Tickets
Olifantentraining in Bellewaerde

Training Olifanten

  • Training

Scroll naar beneden

     

Oefening baart kunst

De olifantentraining is een echte must om deze wonderlijke dieren de verzorging te geven die ze nodig hebben. De olifanten leren eerst om een doel - het ‘target’ - te volgen. Dat is een stok die het dier op commando van de verzorger moet aanraken met z’n voorhoofd. Met een tweede target vraagt de trainer het te behandelen lichaamsdeel, bijvoorbeeld het oor, voor bloedafname. Bij deze targettraining werken de verzorgers altijd met positieve beloningen: als een olifant iets goed doet, krijgt hij iets lekkers.

Transporttraining

Doordat de olifanten op volwassen leeftijd verhuizen naar een andere dierentuin, is het belangrijk dat de dieren goed kunnen meewerken tijdens het transport, om stress en blessures te voorkomen. De transporttraining verloopt in verschillende fases: eerst leren de dieren om rechtdoor in de box te wandelen, vervolgens leren ze om achterwaarts in de box te wandelen en uiteindelijk zullen ze leren om op een rustige manier in de box te blijven en commando’s van de verzorgers uit te voeren.

Medische verzorging

Een extra voordeel van de olifantentraining is dat de dieren medisch goed opgevolgd worden. De verzorgers controleren hun huid en voetzolen, meten hun temperatuur, etc. Voor de olifanten is het bovendien een vorm van ‘enrichment’ of verrijking!