Skip to main content
Menu
Tickets
Leopard de l'amour a Bellewaerde

Amoerluipaard

  • Dieren

Scroll naar beneden

     

ZELDZAME PRACHT

Amoerluipaarden leven in Oost-Rusland, Noord-Oost-China en Noord-Korea en zijn een ernstig bedreigde diersoort, waarvan er nog maar een 40-tal in het wild voorkomen. Deze prachtige katachtige kan tot 37km/u halen, en de dikte van zijn pels varieert tussen 2,5cm in de zomer en 7cm in de winter!

LIEVER OP Z'N EENTJE

In het wild leven amoerluipaarden gewoonlijk alleen. Mannetjes en vrouwtjes komen elkaar alleen in de paartijd tegen. Na drie maand worden dan twee tot vier jongen geboren, die bij hun moeder blijven tot ze ongeveer achttien maanden oud zijn. Dan trekken ze weg om een eigen plekje te zoeken. Daarom zijn de verblijven in Bellewaerde zo gebouwd dat de dieren elk een eigen verblijf hebben en tijdens de paartijd bij elkaar kunnen.

Je kan elke dag om 16u de training van de amoerluipaarden volgen.

Wist je dat...

... de naam "Amoer" niets te maken heeft met het Franse woordje "Amour", maar verwijst naar de Amur, een rivier die door het leefgebied van de Amoerluipaarden stroomt?

Wist je dat...

... een pasgeboren Amoerluipaard tussen de 500 en de 700g weegt?

Wist je dat...

... Amoerluipaarden geen katjes zijn om zonder handschoenen aan te pakken? Je leest er alles over op de pagina over de trainingen!