Skip to main content

Het is verplicht om jouw bezoek op voorhand online te reserveren.

Menu
Tickets
Europese bizon geboren in Bellewaerde

Europese bizon geboren in Bellewaerde

Afgelopen weekend is er een Europese bizon geboren in Bellewaerde. Na een dracht van ongeveer 9 maand, is mama Estepa bevallen van een vrouwelijk kalfje. De dierenverzorgers hebben haar de naam Iphara gegeven. De geboorte van deze bizon is heel belangrijk, gezien de Europese bizon een bedreigde diersoort is. Bellewaerde zet zich actief in voor het internationaal kweekprogramma om de populatie van de Europese bizon in stand te houden.

Geboorte van de kleine bizon

Na een dracht van ongeveer 9 maand, is mama Estepa afgelopen zaterdag bevallen van een klein kalfje. De bevalling is op natuurlijke wijze verlopen. Estepa toonde meteen interesse in haar jong en likte het schoon. Niet veel later dronk het haar eerste melk.

Een weetje: vanuit het kweekprogramma is er beslist dat alle Europese bizons geboren in Bellewaerde een naam moeten krijgen die begint met de letters "IP". De dierenverzorgers hebben het kalfje vervolgens de naam Iphara gegeven. 

Bedreigde diersoort

De Europese Bizon of Wisent is het grootste zoogdier van Europa en een bedreigde diersoort. Na de Eerste Wereldoorlog kwamen de Europese bizons niet meer in het wild voor in Europa.

Bellewaerde zet zich in voor het internationaal kweekprogramma om de populatie van de Europese Bizon in stand te houden. In 2016 werden 3 Europese Bizons uit Bellewaerde gereïntroduceerd in de wilde natuur in Roemenië.  Binnen enkele jaren zal ook dit jong deelnemen aan het herintroductieproject.