Skip to main content
Menu
Tickets
Bezoekers met een beperking in Bellewaerde

Bezoekers met een beperking

Plan je bezoek

Speciale voorzieningen voor bezoekers met een beperking

Bellewaerde voor iedereen!

Iedereen moet kunnen genieten van een dagje Bellewaerde. Daarom proberen we het park zo toegankelijk mogelijk te maken voor bezoekers met een beperking. Hier vind je het overzicht van de speciale voorzieningen.

Bellewaerde
Bellewaerde

Speciale voorzieningen

  • Parkeren: bij de ingang van het park zijn parkeerplaatsen voor bezoekers met een beperkte mobiliteit. Leg bij je aankomst je parkeerkaart voor mensen met een beperkte mobiliteit voor aan een parkingverantwoordelijke.
  • Hulp- en geleidehonden: hulp- en geleidehonden mogen binnen in Bellewaerde, in de restaurants en in de shops. Om veiligheidsredenen zijn ze niet toegelaten op de attracties.
  • Toiletten: de meeste toiletten zijn aangepast voor bezoekers met een beperkte mobiliteit.

 

Attracties

Veiligheid is dé topprioriteit in Bellewaerde. Elke attractie is anders, dus daarom zijn de toegangsvoorwaarden ook altijd verschillend. Bezoekers in een rolstoel moeten wel altijd in staat te zijn hun rolstoel te verlaten om plaats te nemen in de attractie. Onze collega’s zijn niet opgeleid om personen met een beperkte mobiliteit te helpen om in en uit een attractie te stappen. Dit is de verantwoordelijkheid van de begeleider.

 

Easy Pass

De Easy Pass is een gratis gids voor bezoekers met een beperking. Om je Easy Pass te krijgen, moet minstens een van de twee aanwezige bezoekers meerderjarig te zijn: de bezoeker met een beperking of de begeleider. Je Easy Pass kan afhalen aan de Infobalie van het park, op vertoon van je identiteitskaart en een volledig ingevulde en gevalideerde parkeerkaart voor personen met een beperkte mobiliteit of een European Disability Card

> Raadpleeg de details omtrent het mindervalidenbeleid