Skip to main content

Het is verplicht om jouw bezoek op voorhand online te reserveren. Reservaties voor Halloween (16/10 - 7/11) zijn binnenkort mogelijk.

Menu
Tickets
Wakala

Wakala

De nieuwe family coaster !

Wakala

De nieuwe family coaster van Bellewaerde

Een verwijzing naar een oude legende van Canadase Indianen die behoren tot de Kwakiutl-stammen. De nieuwe attractie bevindt zich dan ook in de Canada-zone in het park. Bezoekers zullen vanaf het voorjaar 2020 deze nieuwe familiale attractie kunnen ontdekken.

Wakala Trein
Wakala Antenne

Technische gegevens

2020

Lente opening

7,5

Miljoen investering

660

Meter lengte

21

Meter hoogte

50

Km/u max. snelheid

En ook...

2

Liftheuvels

3

Treinen

20

Personen per trein

1000

Personen per uur

1

Toegankelijk vanaf 1 meter

image

Logo Wakala

 

Een beetje geschiedenis...

De naam WAKALA is een knipoog naar de Kwakiutl cultuur van de Canadese Indianen. Deze Indiaanse stammen leven in de bossen en langs het water in West-Canada, waarbij hun kano’s het belangrijkste vervoersmiddel zijn. Deze vormen de belangrijkste inspiratiebron voor de thematisatie van de attractie en zullen terugkeren in tal van elementen zoals de treinen & de ingangszone en sluit perfect aan bij de Canada-zone van het park.

Totem WakalaInvestering

Het traject van de nieuwe attractie wordt op maat gemaakt voor Bellewaerde, waarvoor het park samenwerkt met de Duitse attractiebouwer Gerstlauer. Voor de bouw van de attractie doet Bellewaerde beroep op heel wat lokale bedrijven en eigen diensten. Voor de ontwikkeling en bouw van de attractie is een investeringsportefeuille van 7,5 miljoen euro voorzien. Deze attractie betekent meteen de grootste investering in een attractie sinds 1999 en overstijgt dus de investeringen voor de attracties Huracan en Dawson Duel.