Skip to main content

Het is verplicht om jouw bezoek op voorhand online te reserveren.

Menu
Tickets
bellewaerde koffietassen

Pers

Perscontact

Voor bijkomende informatie, of een aanvraag tot het bezoeken van het park, gelieve ons te contacteren via +32 (0) 57 46.86.86 of press@bellewaerde.be

Er zijn 9 persberichten

Vari_roux
10/05/2021

Sterk bedreigde Rode Vari geboren

Afgelopen maand is er een Rode Vari geboren in Bellewaerde Park. Het gaat om de tweede geboorte van deze ernstig bedreigde diersoort in het park.

Kamala
22/01/2021

ROTHSCHILDGIRAFJE GEBOREN IN BELLEWAERDE - VERZORGERS NOEMEN HAAR KAMALA

Woensdag 20 januari schonk Rothschildgiraf Simone het leven aan een flinke dochter van maar liefst 1m83 en 58kg. De bevalling is vlot verlopen en het jong stelt het goed. De verzorgers hebben haar de naam Kamala gegeven, vernoemd naar Kamala Harris, de eerste vrouwelijke vice-president van de VS. De Rothschildgiraf is een sterk bedreigde diersoort, waardoor deze geboorte goed nieuws is voor het Europees kweekprogramma waaraan Bellewaerde actief deelneemt.

Trick_or_treat
06/10/2020

Een Coronaproof Halloween in Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark

Halloween ziet er dit jaar helemaal anders uit in Bellewaerde. Van 10 oktober tot 8 november wordt er een "Trick or Treat" zoektocht georganiseerd in het park. Zo kunnen bezoekers op een veilige manier met hun bubbel genieten van de leuke halloweensfeer. Wie meer zin heeft in waterpret kan terecht in Bellewaerde Aquapark, waar er Meet & Greets met Mermaid Céline doorgaan.

Europese Bizons
05/08/2020

BABYBOOM BIJ EUROPESE BIZONS IN BELLEWAERDE

Afgelopen maand zijn er maar liefst drie Europese bizons geboren in Bellewaerde. De geboortes van de bizons zijn heel belangrijk voor het park, dat actief deelneemt aan het internationaal kweekprogramma en reeds verscheidene bizons terug in de wilde natuur heeft geïntroduceerd.

Beste personeel
16/07/2020

BELLEWAERDE WINT AWARD VOOR PARK MET HET BESTE PERSONEEL

Bellewaerde heeft tijdens de uitreiking van de Diamond ThemePark Awards voor de vijfde maal op rij de award gewonnen voor het "Park met het Beste Personeel". Het winnen van deze prijs is een erkenning voor de dagelijkse inzet van onze gemotiveerde en enthousiaste medewerkers.

Wakala
30/06/2020

Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark openen de deuren vanaf woensdag 1 juli

Na positief advies vanuit de Nationale Veiligheidsraad, heeft Bellewaerde groen licht gekregen om terug bezoekers te ontvangen in zowel het pretpark als het indoor waterpark. Bellewaerde heeft alle nodige maatregelen getroffen om een uitstap zo veilig mogelijk te laten verlopen. Beide parken openen de deuren vanaf woensdag 1 juli. In Bellewaerde kunnen bezoekers de nieuwe family coaster Wakala ontdekken, alsook de vier Amoertijgers.

Rode Vari
29/05/2020

Zeer zeldzame Rodi Vari geboren in Bellewaerde

Afgelopen week is er een Rode Vari geboren in Bellewaerde. Het is het eerste jong van moeder Mannie en tevens de eerste geboorte van een Rode Vari in Bellewaerde. De Rode Vari is een ernstig bedreigde diersoort. Sinds 2017 neemt Bellewaerde actief deel aan het Europees kweekprogramma in samenwerking met EAZA. De geboorte is dan ook positief nieuws voor de diersoort.

Tigre de l'Amour
18/02/2020

Vier amoertijgers

Vanaf april zullen de bezoekers van Bellewaerde een nieuwe diersoort in het park kunnen bewonderen. In het kader van het europees kweekprogramma, in samenwerking met EAZA, kan Bellewaerde maar liefst vier zeer zeldzame Amoertijgers verwelkomen.

Wakala attraction
28/01/2020

Wakala

Tijdens een werfbezoek aan de bouwsite van de nieuwe attractie in Bellewaerde, werd aan de verzamelde pers en pretparkfans de naam onthuld. WAKALA wordt de naam van de nieuwe family coaster! Een verwijzing naar een oude legende van Canadase Indianen die behoren tot de Kwakiutl-stammen. De nieuwe attractie bevindt zich dan ook in de Canada-zone in het park.