Skip to main content
Menu
Tickets
Dierennieuws

Dierennieuws

Blijf op de hoogte

Ringstaartmaki

Geboortedatum: april 2022

Er is een ringstaartmaki geboren op het Lemureneiland. Het gaat om een mannetje en hij kreeg de naam Julian.

Lemur.

Europese bizons

Geboortedatum: mei 2022

Eind mei zijn twee Europese bizons geboren in het park. Na een dracht van ongeveer negen maanden, werden de kalfjes gezond geboren. Het gaat om een mannetje en een vrouwtje.

European bison.

Ooievaars

Geboortedatum: mei 2022

De ooievaar is langs geweest bij... de ooievaars! Er zijn drie kuikens geboren. Je kan het nest spotten hoog in de bomen nabij de attractie Flying Carrousel.

Stork.

Beren

Aankomstdatum: juni 2022

De twee beren Tishka en Sandra zijn afkomstig van hetzelfde nest en werden in januari 2015 geboren. Ze verbleven reeds enkele jaren in Mena Zoo in het noorden van Oekraïne, maar moesten op zoek naar een nieuwe thuis omwille van de oorlogssituatie.

De quarantaineperiode van de beren zit er op! Op 18 augustus zijn ze opnieuw vertrokken richting het natuurhulpcentrum in Oudsbergen in afwachting van hun definitief verblijf.

Bear.

Wallabie

Geboortedatum: lente 2022

Tijdens het voorjaar is een kleine vrouwelijke wallabie geboren. Deze werd geboren na een dracht van ongeveer één maand. Tijdens de winter bleef ze warm zitten in de buidel van de mama, waar ze kon groeien. Vervolgens konden de dierenverzorgers haar voor de eerste keer zien op 28 april.

Wallaby

Doodshoofdapen

Geboortedatum: zomer 2022

Afgelopen zomer zijn er maar liefst vier doodshoofdapen geboren in Bellewaerde Park. De moeders en jongen stellen het goed. De dierenarts kon vaststellen dat het allemaal mannetjes zijn. 

Doodshoofdapen

Geiten

Geboortedatum: augustus 2022

In het dierenpark zijn er in augustus drie schattige geitjes geboren.

Geiten