Ga naar de hoofdinhoud

Heb je al tickets of een abonnement? Klik hier om te reserveren (= verplicht). Tickets enkel online verkrijgbaar!

Papa en dochter lopen door een watergordijn van het Aqua Fort.

VEELGESTELDE VRAGEN

Zit je met bepaalde vragen voor je bezoek aan Bellewaerde Park of Bellewaerde Aquapark? 
We bundelen hier voor jou de antwoorden op enkele veelgestelde vragen.

ONDERWERPEN

 • Leraren met een EducPass kunnen hun gratis toegang verkrijgen via www.tickets-for-parks.be. De leerkracht kan slechts 1 x per seizoen (van 02/02/24 tot en met 05/01/25, enkel geldig op woensdag en vrijdag, niet geldig op dagen waarop het park volzet is) per park gebruik maken van zijn gratis ticket. Elke leraar kan een gratis ticket voor zichzelf en maximum 4 tickets aan 25% korting aankopen via het online platform. Je ontvangt na betaling je tickets per mail en moet je dus niet meer aanbieden aan de kassa en kan rechtstreeks het park binnen gaan.

 • Het is niet nodig om te reserveren voor kinderen kleiner dan 85cm.

 • Afhankelijk van je gewenste bezoekdatum, is het mogelijk dat je een tijdsslot moet aanduiden. 

 • Dit is niet mogelijk ter plaatse. Een toegangsticket dient op voorhand online aangekocht te worden.

 • Omwille van veiligheidsredenen worden er slechts maximaal een aantal bezoekers toegelaten per dag. Om dit maximum te respecteren, is het verplicht om op voorhand online je toegangsticket te reserveren.

 • Het reserveren van jouw bezoek is mogelijk via onze website. Ga naar https://reserveren.bellewaerde.net/

  Als je reeds een ticket hebt, ga dan naar onze boekingssite. Vervolgens moet je de barcodecijfers van jouw huidig ticket ingeven en kan je een beschikbare dag van bezoek aanklikken. Daarna wordt je reservatie per mail bevestigd. Deze mail breng je samen met je huidig ticket mee op de dag van jouw bezoek. Indien je meerdere tickets hebt, dien je deze stappen te herhalen per ticket.

  Als je nog geen ticket hebt, ga dan naar de « Tickets » pagina van onze website. Vervolgens kies je het gewenste ticket zoals volwassene of kind. Selecteer jouw gewenste datum van bezoek en rond je bestelling af. Daarna wordt je reservatie per mail bevestigd en ontvang je jouw digitale tickets. Deze digitale tickets breng je mee op de dag van jouw bezoek.

  Het wordt aangeraden om jouw bevestigingsmails en tickets geprint mee te brengen.

  Heb je geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer dan zeker jouw “spam” of “ongewenste mail”. Nog steeds geen mail? Neem dan contact op met onze klantendienst via +32 (0)57 46 86 86 of klantendienst@bellewaerde.be

 • In geval van enorme drukte, geeft de Parking Pass niet de garantie om een parkeerplaats te hebben. Indien er bij aankomst geen parkeerplaatsen beschikbaar zijn, heeft de Parking Pass houder geen recht op een compensatie of terugbetaling van de Parking Pass.

 • Neen, een parkeerticket is niet standaard inbegrepen in je abonnement. Je kan bij elk bezoek een parkeerticket aankopen, of je kan ervoor kiezen om een parkingabonnement voor het volledige seizoen aan te kopen (€ 33,00). 

 • Een wijziging van de nummerplaat op de Parking Pass is te verkrijgen middels het betalen van een administratieve kost van € 8,00.

 • In de peuterzone Bambino Beach is het water 30cm diep. Rondom de speelzones Junior Explorer en Aqua Fort is dit 40cm.

  In de traagstromende rivier Jungle Expedition varieert de waterdiepte van 90 tot 120cm. Het is hier dan ook aangeraden om een drijfband te gebruiken waarin je je baby kan plaatsen.

 • Ja, als abonnee heb je gewoon toegang tot Bellewaerde Aquapark tijdens de Color Party. Opgelet: je moet uiteraard nog steeds je bezoek op voorhand reserveren.

 • Nee, het volstaat om een gewoon toegangsticket voor volwassenen of kinderen aan te kopen, aan de reguliere prijzen. De Color Party is een extra evenement dat inbegrepen is in het toegangsticket.

 • Nee, kinderen tot 12 jaar moeten onder begeleiding van een volwassene het aquapark bezoeken. Kinderen ouder dan 12 jaar kunnen wel zonder ouders langskomen.

 • Ja, alle attracties zijn open tijdens de Color Party, onder voorbehoud van eventuele technische storingen.

 • De Color Party gaat door op 16 februari, 8 maart, 19 april, 3 mei of 28 juni. Bellewaerde Aquapark is dan geopend van 16.00 uur tot 21.30 uur. De Color Party start vanaf 18 uur.