Tigre de l'Amour
Oh ! les belles rayures ...
Le tigre de Sibérie, ou tigre de l'Amour, est une merveille de la nature. C'est le plus grand félin au monde. Le mâle peut atteindre 2,8 mètres de long, la femelle étant généralement plus petite. En moyenne, le tigre de l'Amour pèse entre 150 et 250 kg.
Hélas, ce grand félin se fait rare dans la nature. Son environnement naturel se situe en Extrême-Orient, le plus souvent dans des climats froids. Il s'y est d'ailleurs tout à fait adapté, avec notamment un pelage d'hiver plus épais, plus clair que celui d'autres tigres. La couche de graisse de 5 cm sur ses flancs et son ventre le protège bien du vent glacé et des températures qui chutent parfois à -40 °C.
Tigre de l'Amour
Nom scientifique
Panthera tigris altaica
India
Imprégnez-vous des atmosphères orientales dans la Zone Inde. Ici, nos lions et nos tigres font la loi et vous pouvez vous amuser dans et autour de l'aire de jeux de Hampi Playground.
Voisins bestiaux
Découvrez nos autres adorables animaux qui vous feront craquer !
Rode vari
De rode vari’s zijn nogal luidruchtige kereltjes. Deze halfaapjes gebruiken hun schel klinkende stem om via een twaalftal geluiden te communiceren met elkaar.
Rode vari’s herken je aan hun zwarte kop, buik, poten en staart, rode rug en witte streep in hun nek. Kijk zeker eens omhoog, want het zijn echte klimmers. Ze voelen zich het meest op hun gemak in hoge bomen, zo’n 10 à 20 meter boven de grond.
Grévyzebra
De strepen van de zebra’s zijn uniek en zijn zoals een vingerafdruk bij de mens. De Grévyzebra’s zijn herkenbaar aan hun witte buik en dikke zwarte streep op hun rug, die loopt van kop tot staart. Zebra’s leven in groep waardoor ze veiliger zijn. Als zebra’s in een kudde langs een roofdier lopen, is het moeilijk om één zebra uit de groep te halen. De strepen van de zebra’s hebben dan namelijk een verwarrend effect. Daarnaast hebben Grévyzebra’s zeer grote ogen, die hen toelaten om bijna volledig rondom zichzelf te zien. Hierdoor kunnen ze gevaar zeer snel opmerken.
Neusbeer
Neusberen of coati’s komen uit Zuid-Amerika. Het zijn kleine roofdieren die verwant zijn met de wasbeer en de kleine panda. Overdag zijn neusberen het meest actief. En die lange neus? Die stoppen ze graag overal in, want ze zijn heel nieuwsgierig!
Tijdens je rit in Jungle Mission kan je deze neusberen spotten!