Ga naar de hoofdinhoud

Curieus, die lange neus!

Neusberen of coati’s komen uit Zuid-Amerika. Het zijn kleine roofdieren die verwant zijn met de wasbeer en de kleine panda. Overdag zijn neusberen het meest actief. En die lange neus? Die stoppen ze graag overal in, want ze zijn heel nieuwsgierig!

Neusberen houden van gezelligheid,en wonen samen in groepjes van 10 à 20 soortgenoten. Ze spreken een speciale ‘taal’, die alleen andere neusberen begrijpen. Hun menu verzamelen ze al krabbelend en snuffelend: ze zijn verzot op vruchten en wortels, maar ook insecten en andere diertjes vinden ze overheerlijk. Hun stevige tanden komen dus van pas om dierlijke prooien te overmeesteren, en om zich te verdedigen in gevechten met soortgenoten. Tijdens je rit in Jungle Mission kan je deze neusberen spotten!

Neusbeer

Wetenschappelijke naam

Nasua nasua

Why we take such good care of them

Girafes are like the tall, spotty superheroes of the savanna. They need extra TLC because they're endangered. Together, we can ensure these gentle giants thrive and keep our world wild and wonderful!

IUCN Rode Lijst Status
jungle

Jungle

Trek als echte avonturier door de jungle. Stap in de bootjes van de Jungle Mission en kom oog in oog te staan met de kleurrijke oerwoudbewoners.

Ligging van de Jungle zone.