Ga naar de hoofdinhoud

De omgeving rond Bellewaerd e Park

Skyline Bellewaerde Park, Bellewaerde Aquapark, Ieper en Zonnebeke.

IEPER

Maak van je dagje Bellewaerde Park een weekendje weg naar Ieper. Ontdek 1000 jaar verhalen in het Yper Museum of verken het relaas van de Eerste Wereldoorlog in het In Flanders Fields Museum.

Verken de Westhoek per fiets langs kraters en begraafplaatsen in de prachtige natuur of ontspan op de groene vestingmuren en maak het even stil tijdens de dagelijkse ceremonie van de Last Post onder de Menenpoort.

Menenpoort Ieper.
Kind voor kasteelvijver en Passchendaele museum in Zonnebeke.

Zonnebeke

Zonnebeke ligt op een boogscheut (3,5 km) van Bellewaerde Park en heeft een zeer kwalitatief en authentiek horeca- en activiteitenaanbod.  De Oude Kaasmakerij (kaasmuseum), het Memorial Museum Passchendaele 1917 (WOI museum), de Kerktoren (uitkijkpunt), Kasteeldomein (kindvriendelijke groene long) en het Polygoonbos (groene long) zijn de echte toppers. 

Maar trek er eveneens te voet, met de fiets en zelfs de Go-cart op uit. Midweken en weekends vul je zeer divers in met een combinatie van Bellewaerde Park en lokale activiteiten of producten. 

Westhoek

Wie vandaag de driehoek tussen de Noordzee, Frankrijk en het Houtland bezoekt, vindt een nagenoeg ongeschonden stukje Vlaanderen terug. Natuurlijk zijn er de littekens van de Grote Oorlog en werd een en ander minutieus heropgebouwd, maar de klemtoon ligt vergrendeld op authenticiteit. 

De volksaard werd goed bewaard en de vele charmes gekoesterd. Na een bezoek aan de historische stadjes zoals Ieper, Poperinge, Veurne en Diksmuide is het onthaasten op de fiets. Hier en daar, tussen het groene, vlakke landschap kom je langs kleine, idyllische dorpjes.

Kortom, de Westhoek is een fascinerende streek om verliefd op te worden en waar je nooit genoeg van krijgt!