Ga naar de hoofdinhoud

Adembenemend natuurpark

Naast de vele attracties en de vele diersoorten, verrast Bellewaerde Park je ook met een ongeëvenaarde natuurpracht. 52 ha aan kleurrijke bloemen, metershoge loof- en naaldbomen en vele verscholen hoekjes boordevol groen zorgen voor rust en ontspanning tussen alle sensaties door.

De kronkelende wandelpaden wijzen je moeiteloos de weg door ons uitgebreide natuurpark.

 

Relaxen in een groene omgeving

In ons uitgestrekte natuurpark kom je gegarandeerd tot rust. Onze weelderige bloemenperken en statige bomen en struiken vervelen nooit. 

Al deze kleurrijke bloemen en perfect verzorgde planten zijn trouwens het werk van ons team groene medewerkers. Zij zijn dagelijks in de weer om elk stukje natuur in Bellewaerde Park perfect te onderhouden zodat jij er optimaal kan van genieten.

Bloemenpracht

Het pronkstuk Bellewaerde Park? Zonder twijfel het Bloemenkasteel. Dit schitterende sprookjeskasteel is gebouwd naar aanleiding van het 40-jarige jubileum van Bellewaerde Park in 1994.

Elk jaar versieren we het kasteel met meer dan 200.000 kleurrijke zomerbloemen. Logisch dus dat dit dé geliefde fotoplek is van heel wat gezinnen die hun dagje Bellewaerde Park willen vereeuwigen.

Fotomoment met Koning Leeuw, leerlingen en leerkracht bij het bloemenkasteel.
Waterzuiveringsstation achterkant.

Wist je dat …

... Bellewaerde Park & Aquapark soms meer dan 8.000 bezoekers op één dag ontvangen? Dat betekent dat er op een week tijd tot wel 1 miljoen liter water gezuiverd moet worden.

Om dat zo ecologisch mogelijk te doen, bouwde Bellewaerde een volledig biologisch waterzuiveringsstation met een capaciteit van wel 400 m³ per dag. Het station bestaat uit vijf bekkens, met daarin miljarden micro-organismen. Het water wordt gezuiverd waarna het in de Bellewaerdebeek wordt geloosd.

Smartphone applicatie koning leeuw voorkant.

Download de applicatie!

 

Het park in je broekzak!