Skip to main content
Menu
Tickets
Bezoekers met een beperking

Bezoekers met een beperking

Plan je bezoek

Speciale voorzieningen voor bezoekers met een beperking

Bellewaerde Park voor iedereen!

Iedereen moet kunnen genieten van een dagje in Bellewaerde Park. Daarom proberen we het park zo toegankelijk mogelijk te maken voor bezoekers met een beperking. Hier vind je het overzicht van de speciale voorzieningen.

Bengal Rapid River
Bellewaerde Park

Speciale voorzieningen

  • Parking: op zowel Parking Leeuw als Parking Mexico zijn er een aantal voorbehouden plaatsen dicht bij de ingang bestemd voor bezoekers met een beperking. Deze plaatsen zijn beschikbaar voor houders van een parkeerkaart voor personen met een handicap. De parking is voor iedereen betalend.
  • Toiletten: Alle toiletten zijn uitgerust met speciale voorzieningen voor bezoekers met een beperking. Alle toiletten en servicepunten staan aangeduid op het parkplan.
  • Restaurants & shops: alle shops en restaurants zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers of bezoekers met een beperking.
  • Eerste hulp : voor specifieke hulp staan de hulpverleners van onze EHBO-post steeds tot uw dienst. De EHBO-post bevindt zich in het Kids Park, dichtbij de attractie Tuff Tuff.
  • Rolstoelen : een aantal rolstoelen wordt gratis ter beschikking gesteld. Dit aantal is beperkt en een reservatie op voorhand (telefonisch of via mail) wordt
    aanbevolen. U kunt deze rolstoelen afhalen aan de Infostand waar er als borg een identiteits- of rijbewijs gevraagd wordt. Maximum 1 rolstoel per gezin of groep.
  • Blindgeleide honden : enkel blindgeleide honden worden het park binnengelaten. Om veiligheidsredenen is het niet toegestaan dat deze honden de attracties betreden en ze mogen niet onbewaakt achtergelaten worden in het park.

Toegankelijkheid tot de attracties

In Bellewaerde Park primeert veiligheid boven alles. Om veiligheidsredenen en meer bepaald bij een mogelijke evacuatie van de attractie, vereisen sommige attracties een goede autonomie en zelfredzaamheid.
Onze medewerkers zullen u graag helpen bij het in- en uitstappen aan de attractie. De attractiebedieners is het evenwel niet toegelaten onze gasten alleen uit of in hun rolstoel te tillen. Hetzelfde geldt bij een eventuele evacuatie.

Hou er rekening mee dat deze regels streng worden nageleefd!

Access'Pass

Bij de Infostand aan Ingang Leeuw of Ingang Mexico ontvangt u een ACCESS-bandje op vertoon van de kaart voor bezoekers met een handicap of de European Disability Card of de Autipas. Een identiteitsbewijs kan hier tevens gevraagd worden.

Om een ACCESS-bandje te verkrijgen dient minstens één van de twee aanwezige personen meerderjarig te zijn: ofwel de bezoeker met een handicap ofwel de (hoofd) begeleider. De (hoofd)begeleider ontvangt een verschillend bandje.

Raadpleeg de details omtrent het bezoekers met een beperking beleid