Skip to main content

Het is niet meer nodig om jouw bezoek op voorhand online te reserveren. Er gelden ook geen coronamaatregelen meer in het park.

Menu
Tickets
Natuur

Natuur

Relaxen in een groene omgeving

Wèg, stress!

Kom helemaal tot rust in de uitgestrekte groene omgeving van Bellewaerde Park. Honderden metershoge loof- en naaldbomen zorgen voor de groene longen van het park. En net zoveel soorten heesters en bloemen brengen kleur langs de wandelpaden. Verder zorgen de verschillende waterpartijen doorheen het hele park voor nog meer plekjes om te relaxen.

Er was eens … een Bloemenkasteel

Het pronkstuk van de hoveniers van Bellewaerde Park? Zonder twijfel het Bloemenkasteel. Dit schitterende sprookjeskasteel is gebouwd voor het 40-jarige bestaan van Bellewaerde Park in 1994. Elk jaar wordt het kasteel opnieuw versierd met meer dan 200.000 kleurrijke zomerbloemen. Logisch dus dat dit kasteeltje de geliefde fotoplek is van heel wat gezinnen die hun dagje Bellewaerde Park willen vastleggen op de gevoelige plaat.

Groene collega’s

Een team groene medewerkers steekt dagelijks de handen uit de mouwen om elk stukje natuur in Bellewaerde Park zo goed mogelijk te onderhouden. Zo kan jij tot rust blijven komen in de mooiste omgeving.

Wist-je-dat …

… Bellewaerde Park ook zijn eigen waterzuiveringsstation met een rietveld heeft? Elke dag wordt hier 120m3 liter water op een natuurvriendelijke manier gezuiverd.

Bezoek het waterzuiveringsstation met je school