Kenmerken

De Bennett's Wallabie heeft een grijsbruine vacht, met een witte buik. De zilverkleurige staart heeft een zwarte punt, net als zijn oren, poten en snuit.

Voeding

Fruit, groenten, brood, ...

Gewoontes

Kangoeroes en wallabies springen alleen als ze gehaast zijn. Als hij loopt te eten, huppelt de wallabie met kleine pasjes, waarbij hij op zijn voorpoten steunt.

Meer weten?

Wetenschappelijke naam: 
Macropus rufogriseus
Status: 
Niet bedreigd (LC)
Verspreiding: 
Oost-Australië
Leefgebied: 
Bossen, graslanden
Gewicht: 
Vrouw: 10 - 12 kg
Man: 12 - 16 kg
Grootte: 
Lichaam: 80 - 90 cm
Staart: 60 - 65 cm

Wist je dat?

... Al na 30 dagen zwangerschap wordt het jong van de wallabie geboren wordt? Een foetusje, amper groter dan een boon, kruipt en kronkelt zich een weg naar de buidel. Zodra het de buidel induikt, zuigt het zich vast aan een tepel met melk. Daar blijft het 5 maanden zitten.

... De vrouwtjes soms 2 jongen van verschillende leeftijd in de buidelzak zitten hebben?

... Wallabie de naam is voor verschillende soorten kleinere kangoeroes?

Bedreigingsniveau