Skip to main content
Menu
Tickets
Lémur fauve Bellewaerde

Ringstaartmaki

 • Dieren

  Scroll naar beneden

       

  Tropische zonneklopper

  Deze halfaap is oorspronkelijk een inwoner van het tropische eiland Madagascar. Logisch dus dat deze lemuur graag van de zon geniet. Om voldoende vitamine D op te nemen, gaat hij soms gewoon met open armen en wijdbeens in de zon zitten. Daar heeft hij tijd voor. Ringstaartmaki’s zijn immers groepsdieren, die samen op zoek gaan naar vruchten, bladeren, bloemen en schors. En die buit delen ze daarna met de groep. Teamwork!

  Lémur fauve Bellewaerde

  Een gevoelig reukorgaan

  Deze lemurensoort heeft ook een gevoelig reukorgaan, dat vooral in de voortplantingstijd belangrijk is. Dan vallen de ringstaartmaki’s aan met een geuroffensief. Wil een mannetje vechten, dan smeert hij zijn staart in met zijn eigen specifieke geurstof. Tijdens het vechten komt deze geur vrij en zo probeert het mannetje zijn rivaal uit te schakelen.

  Lémur fauve Bellewaerde

  Bezoek deze zonnekloppers

  Bezoek deze zonnekloppers op hun eigen eiland, waar ze wonen met de rode vari’s en de witkopmaki’s. Ze leven samen als één grote familie, en hangen er gezellig samen de … aap uit. Kom langs en bekijk ze van heel dichtbij, wie weet zie je wel een maki vlak boven je hoofd! 

  Ringstaartmaki
  Lémur fauve

  Wist je dat...

  ... ringstaartmaki's dicht bij elkaar kruipen om zich warm te houden en de sociale banden te vestigen?

  Wist je dat...

  ... de mannetjes grote sprongen maken als ze vechten? Tijdens het springen proberen ze tegenstander te bijten.

  entertainment-map