Kenmerken

Het verschil tussen het mannetje en het vrouwtje is moeilijk te zien. De kleuren zijn identiek. Het mannetje is iets zwaarder, heeft een bredere snavel en een wat grotere en plattere kop.

Voeding

Noten, fruit, groenvoer en kiemzaad.

Gewoontes

De snavel van de ara ararauna zeer krachtig en in staat is om grote noten te kraken? Daarnaast dient de snavel ook als hulp om te klimmen en te hangen aan de takken van bomen.

Meer weten?

Wetenschappelijke naam: 
Ara Ararauna
Status: 
Niet bedreigd (LC)
Verspreiding: 
Zuid-Amerika
Leefgebied: 
Regenwouden, savannes
Gewicht: 
900 - 1800 g
Grootte: 
81 - 91,5 cm

Bedreigingsniveau