Kenmerken

Zijn lange nek telt evenveel halswervels als de onze: 7.

Voeding

Bladeren, wortels, schors, ...

Gewoontes

Giraffen zijn van nature heel zenuwachtige en waakzame dieren. Giraffen slapen niet veel. Een half uurtje dutten per dag is genoeg, waarvan 5 minuten diepe slaap.

Meer weten?

Wetenschappelijke naam: 
Giraffa camelopardalis rothschildi
Status: 
Bedreigd (EN)
Verspreiding: 
Afrika
Leefgebied: 
Savanne
Gewicht: 
900 kg
Grootte: 
5 m hoog

Wist je dat?

.... Giraffen herkauwers zijn? Ze eten 12 uur per dag, tot wel 70 kg!

... Hun paarse grijptong wel 40cm lang en erg rasperig is? Hij draait die rond de takken om er blaadjes mee af te ritsen.

... Een vrouwtje twee hoorntjes heeft op haar kop en een mannetje op het midden van z'n voorhoofd nog eentje extra? Hij gebruikt ze als wapens tegen rivalen.

Samen met EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) kiest Bellewaerde ervoor om met Rothschildgiraffen te kweken, in het kader van een internationaal kweekprogramma, om zo een rol te spelen in de conservatie van deze dieren.