Kenmerken

De woestijnbuizerd kan een topsnelheid behalen van 60km/u !

Voeding

Hagedissen, middelgrote vogels, konijnen

Gewoontes

De Woestijnbuizerd jaagt overdag in groepen van twee tot zeven vogels. Meestal vliegt één vogel voorop en wisselen ze elkaar af tot ze een prooi vinden. De vangst wordt dan ook gedeeld onder de groep.

Meer weten?

Wetenschappelijke naam: 
Parabuteo unicinctus
Status: 
Niet bedreigd (LC)
Verspreiding: 
VS, Chili, Argentinië
Leefgebied: 
Savannes en halfwoestijnen
Gewicht: 
Vrouw: 1 kg
Man: 700 g
Grootte: 
Spanwijdte 120 cm

Wist je dat?

... De woestijnbuizerd een veel gebruikte vogel in de valkerij is? De vogels leren snel bij en zijn slim!

... Het vrouwtje de nesten bouwt met takken in bomen, struiken of cactussen? De nesten zijn klein en compact. Er worden tussen de twee tot vier eieren, tot drie keer per jaar gelegd. Het duurt dertig à vijfendertig dagen om het ei uit te broeden.

... De vogel eigenlijk een havik is, hoewel zijn naam ‘lijkend op een buizerd’ betekent? Zijn jachttechniek komt overeen met die van een havik.

Bedreigingsniveau